Oorkaarsbehandeling

Oorkaars therapie is een oeroude therapie. Het is een aanvullende therapie met een zeer brede werking, die gebruikt kan worden in het verbeterproces van allerlei oor-, neus-, keel en (andere) hoofdklachten, zoals migraine.

Bij deze therapie wordt het oor op een zachte manier gereinigd. Dit gebeurt met behulp van een (speciaal voor dit doel vervaardigde) holle “brandende” kaars.

Oorkaarsen zijn langwerpige, holle stokjes, van opgerold katoen. Dit katoen is gedrenkt in pure bijenwas/honing en vermengd met een kruidenmengsel, zoals o.a. lavendel, kamille of eucalyptus. De oorkaarsen zijn vervaardigd uit 100% natuurlijke grondstoffen. De bijenwas geeft een verzachtend effect.

De behandeling:
Na plaatsing in het oor zal de brandende oorkaars warmte en een lichte trilling produceren (het zogenoemde “schoorsteeneffect”). De beweging van de lucht in de kaars geeft een massage op het trommelvlies, verbetert de bloedcirculatie en heeft een gunstig effect op het oor, de neus en de keel. Het is belangrijk om te vermelden dat het gebruik van oorkaarsen een zeer ontspannende ervaring is die stresssymptomen kunnen verlichten.

Wij leven in een tijd waarin velen van ons te maken hebben met stress, drukte en gejaagdheid. Het is daarom niet zo verwonderlijk dat de populariteit van de therapie groeiende is. De werking die uitgaat van de oorkaars is namelijk uitzonderlijk ontspannend. Het verlaagt de stress symptomen en geeft een heerlijke rustgevende gevoel.

Ontspan en zorg goed voor jou lichaam en ziel!

Menu
error: Content is protected !!