Roqia shar3ia is het reciteren van koran en het verrichten van smeekbeden met als doel het behandelen / weghalen van sihr (zwarte magie), 3ayn (boze ogen) of al mass (bezetenheid).
Dit is enkel een sebab (middel), Allah swt is de genezer.
Je dient daarom vooraf je zuivere intentie te doen en volledig op Allah swt te vertrouwen. Je kunt enkel met de wil van Allah genezen.
“Er schuilt geen kwaad in ar-roqia, zolang het geen afgoderij is”. (Sahih Moslim).

De behandeling:
De roqyasessie duurt gemiddeld een half uur, afhankelijk van de situatie. De imam reciteert diverse koranrecitaties, met name gericht tegen sihr, 3ayn en al mass. Aan de hand daarvan wordt er gelet op eventuele symptomen die tijdens de sessie naar voren komen. Die worden na de sessie besproken en er volgt een behandelplan.
De sessie wordt uitgevoerd door de imam (broeder), daarom is het ook niet toegestaan om als vrouw zonder mahram te komen.
De broeder voert de roqya sessie fisabillilah uit. Echter dien je wel rekening te houden met zijn genomen moeite en onkosten. Er is geen vaste tarief voor een roqyasessie (de woorden van Allah swt zijn namelijk niet te koop en onbetaalbaar). Je mag geven wat je zelf wilt.
Het beste is en blijft de roqya die je bij jezelf verricht en de beloning daarvoor is groot bij Allah. In het geval je de kennis en kracht niet hebt kun je ons contacten.

Menu
error: Content is protected !!